Coronamaatregelen

Helaas neemt tegen ieders hoop en verwachting in het aantal coronapatiƫnten van dag tot dag toe. Afgelopen dinsdag zijn door premier Rutte en minister De Jonge een aantal aanscherpende maatregelen aangekondigd die op een enkele na door de Tweede Kamer zijn aangenomen. Ook hebben het CIO (Interkerkelijk Contact en Overheidszaken) en het moderamen van de Protestantse Kerk een advies uitgebracht. Wij, de kerkenraad van Piershil volgen dit advies.

Het gaat om de volgende punten:

1. Vanaf zondag 7 november gaan we weer op anderhalve meter uit elkaar zitten (dit geldt niet voor gezinsleden en echtparen).
  2. Ook de basisregels gelden in onze kerk: blijf thuis bij klachten, reinig je handen bij binnenkomst, schud geen handen en hoest in je ellebogen.
  3. Kerkbezoekers krijgen een plaats toegewezen en verplaatsen zich zo weinig mogelijk.
  4. Bij binnenkomst en bij het verlaten van de kerk verzoeken wij u dringend een mondkapje te dragen.
  5. Van te voren luchten wij de kerk en zetten tijdens de dienst de deur op een kier (waar de wind niet vandaan komt).

Laten we elkaar vanuit de liefde van Christus aanvaarden, een ieder met zijn/haar overtuiging, en elkaar niet uit het oog verliezen. We sluiten niemand uit en geven elkaar de noodzakelijke ruimte. Dat kan als we de bovengenoemde maatregelen volgen. Zo kunnen we rond Gods Woord blijven samenkomen en Hem de lof toezingen. En zo kunnen we aanstaande zondag met elkaar het gedachtenismaal vieren dat de Heer voor ons bereid heeft.